Forum.krzanowice.pl
Wrzesień 09, 2010, 01:38:25 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Wszystkich Gości zachęcamy do rejestracji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Hala sportowa w Krzanowicach  (Przeczytany 686 razy)
luna
Użytkownik
**

« : Marzec 07, 2010, 22:50:54 »

Jak przebiega bubowa ?
mofos
Zaawansowany użytkownik

Nihil novi sine communi consensu

« Odpowiedz #1 : Marzec 08, 2010, 16:46:26 »

Siądz na rower i jedź zobaczyć / w ostatnich Krzanowicach i okolicach piszą.
luna
Użytkownik
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 08, 2010, 19:14:54 »

Mofos pytanie było do burmistrza,dlaczego jesteś taki złośliwy ,chyba żę Co?Co?Co?
mofos
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #3 : Marzec 08, 2010, 19:25:21 »

Numer 13/14 na stronie 3 w artykule Farma Wiatrowa w naszej Gminie pisze jak wygląda sytuacja.

złośliwy ? ja ? skądże.
piotrkubin
Administrator
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 09, 2010, 12:29:21 »

Zamieszczam odpowiedź p. burmistrza:
W chwili obecnej budowa hali sportowej w Krzanowicach została wstrzymana ponieważ w styczniu br. wypowiedzieliśmy umowę firmie realizującej zadanie.
Powodem było zbyt wolne tempo prac.
Obecnie jesteśmy na etapie organizacji przetargu na wyłonienie nowego wykonawcy. Według wszelkich prognoz w miesiącu maju powinna ruszyć pełną parą budowa.
Termin zakończenia budowy hali jest określony na koniec roku 2010 i na razie nie ma obaw co do nie wykonania inwestycji w tym terminie. Co do środków to gmina posiada pełne pokrycie finansowe na realizację całej inwestycji. Jest to dotacja z Ministerstwa Sportu i środki własne.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2010, 13:38:43 wysłane przez piotrkubin » Zapisane

luna
Użytkownik
**

« Odpowiedz #5 : Marzec 09, 2010, 17:03:54 »

Ciągle słyszy się,gmina mała,brak pieniędzk.Moje pytania,za co i wjakim celu?1.Wyremontowano osobisty sekretariat dla burmistrza?  2.Zakupiono drogi samochód mercedes ?   3.Wyremontowano 3pokojowe biuro dla przewodniczącego Rady Miejskiej (kosztem wyrzucenia Oświaty z Urzędu Miasta)Dziękuję za odp,o hali sportowej poczekmy zobaczymy.
mofos
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #6 : Marzec 09, 2010, 19:20:28 »

1. Wygodnie się pracuje, czeka w kolejce jak trza czekać i lepiej się prezentuje, w końcu to nie Toi toi tylko sekretariat Burmistrza.
2. Mercedes Vito Kombi kosztuje od 86 do 128 tyś zł zależnie od wyposażenia silnika i miejsc siedzących. Za taki NOWY samochód dużo? Samochód z tego co wiem wozi dzieci chore do szkoły, jeździ z uczniami na zawody i w razie czego zawsze jest pod ręką gdy trza coś na jakiś festyn czy coś przewieźć. Poza tym silnik Diesla ( CDI ) pali stosunkowo mało jak na pojazd takich gabarytów.
3. To nie wiem po co, w sumie nie wiem gdzie teraz jest oświata - chyba w budynku obok Domu Kultury ? Co do 3 punktu to nie wiem za dużo na ten temat.

Poza tym gdzie słyszysz że gmina mała i brak kasy ? Gdyby nasz gmina była zainteresowana chociaż troszeczkę AGRO Turystyką tak jak to jest w Niemczech na przykład to by się i kasa znalazła.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2010, 21:30:11 wysłane przez mofos » Zapisane
konzpkt
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #7 : Marzec 09, 2010, 20:12:12 »

A coby mieli robic turysty w krzanowicach krowy doic a moze gnuj z asfaltu zeskrobywac ,niestety w okolicy nic nie ma ani lasow ani gor ani jezior,piwa moga se w domu napic bez odwiedzania krzanowic .Jedna rzecz jest super a mianowicie rybnik zeby to mialo powieszchnie powiedzmy 30hektarow pod woda to mogla by byc i turystyka
Yogi
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #8 : Marzec 09, 2010, 21:00:07 »

Mofos ciesz się że "dziewczyna"(chyba) choć nowa to pisze. Poza tym pisze to o czym huczy połowa Krzanowic. Tutaj chociaż burmistrz ma szansę się wypowiedzieć. Oczywiście o ile damy mu taką szansę i nie będziemy występowali w roli jego adwokatów! Wdzięczny jestem za każdą oficjalną odpowiedź przekazaną przez pana Piotra bo ucisza to wiele plotek! Dajmy szansę do odpowiadania na pytania osobom kompetentnym. W końcu zakładka ta nie na darmo nazywa się "Pytania Do Burmistrza". Chyba że Burmistrz upoważnił Ciebie Mofos do udzielania odpowiedzi za niego? Jeżeli tak to PRZEPRASZAM.

I umarli milczą do czasu - który za nich przemówi.
mofos
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #9 : Marzec 09, 2010, 21:29:02 »

Nikt mnie do niczego nie upoważniał. Ja jakoś nie słyszałem że w Krzanowicach huczy. Nie słyszałem żeby ktoś miał pretensje do Nowego Auta które ciągle gdzieś widzę jeździć z ludźmi. Plotkami się nie zajmuje. Im mniej wiem tym lepiej śpię i dłużej żyję.

Po Drugie Agroturystyka to nie aglomeracje miejskie tylko wsie. http://www.agroturystyka.org/
Wystarczy jakiś dworek a może nawet dwa małe domki wybudować i porządne ścieżki rowerowe zrobić, ewentualnie pogadać z kimś kto ma konie. Na ryby też nie trza daleko jechać ( nie chodzi mi o nasze stawy - ale od bidy to i to może być ( sa na nich organizowane jakieś konkursy wędkarskie )) Nordic walking można uprawiać, teren sprzyja ludziom którzy by chcieli poprawić kondycję. Jest wiele aspektów które można poruszyć. Na ja - może za dużo wymagam  Spoko
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2010, 21:36:43 wysłane przez mofos » Zapisane
piotrkubin
Administrator
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #10 : Marzec 09, 2010, 23:03:04 »

Ad1. Nic nie wiem o remoncie. jak pracuję w UM ponad półtorej roku, żadnego remontu sekretariatu nie widziałem.
Ad2. Samochód został zakupiony w przetargu i mercedes zaproponował najtańsze auto. Wykorzystywane jest głównie do przewozu dzieci chorych i niepełnosprawnych do szkoły w Raciborzu (zapewnienie dowozu dzieci do szkół spoczywa na barkach Gminy). Dodatkowo jest wykorzystywany do transportu m.in. siatkarek i innych osób w zależności od potrzeb.
Ad3. Po pierwsze, jeśli już rzucasz hasła typu "wyrzucanie kogoś" to zorientuj się wpierw kogo skąd wyrzucono, a w ogóle to nie "wyrzucono" tylko przeniesiono do innego budynku należącego do UM, który można było zagospodarować.
W miejscu, gdzie obecnie jest biuro rady z prawdziwego zdarzenia mieściła się siedziba ZGK, Księgowość z oświaty była w innym pomieszczeniu.
Odnośnie Rady. W tej chwili jest osobne pomieszczenie dla przewodniczącego rady do pracy, pomieszczenie dla pani zajmującej się radami z ramienia UM oraz pomieszczenie konferencyjne dla potrzeb komisji rady.

Informacje powyżej są ode mnie.

Oczywiście, pytania przekażę burmistrzowi i jak tylko uzyskam odpowiedź to ją zamieszczę.

baba
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #11 : Marzec 09, 2010, 23:09:39 »

Ja tu nie chce uprawiac wazeliny,ale dziwie sie,ze ludzi tak drazni np wyremontowane biuro.Przeciez Urzad jest wizytowka miasta ! Z tego wynika,ze niektorzy malkotenci nie moga zapomniec o czasach z epoki Krola Cwieczka  Chichot
Czasem rece opadaja z bezsilnosci jak sie slyszy ''krytyke dla samej krytyki''  Złość

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota .....
/A.Einstein/
mofos
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #12 : Marzec 09, 2010, 23:14:19 »

Brawo w KOŃCU ktoś zajarzył że biuro to nie kibel na placu tylko pomieszczenie w którym sa przyjmowani goście, delegacje i osoby prywatne. !!

lepiej wejść do takiego

niż do takiego w którym wszystko się wali a krzesła są rozkładane..

Yogi
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #13 : Marzec 10, 2010, 20:25:29 »

Mofos czy to tylko przykład czy biuro burmistrza? Tak czy inaczej podoba mi się. Widać że nie wydano kasę na marne. Ale jeżeli to jest biuro naszego burmistrza, to i tak skromne. Żadnych luksusów nie widzę.  Chichot Poza tym przyznaję rację w tej kwestii tym co uważają że "Jak Cię widzą tak Cię piszą" Warto by reprezentacyjny wizerunek naszego miasta nie wyglądał jak chlew. 
    Co się zaś tyczy budynku przy MOK (posterunek Policji/były biurowiec GS) O ile mi wiadomo działka na której stoi biurowiec od zawsze należała do majątku gminy. Została tylko wydzierżawiona spółdzielni na ileśtam lat. Jak widać okres dzierżawy się skończył i własność wróciła do prawowitego właściciela który jak wspomina Piotr zdecydował o takim a nie innym zagospodarowaniu. Czy mi się to podoba czy nie że administracja UM potrzebuje coraz to więcej miejsca to już inna historia.
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2010, 20:37:33 wysłane przez Yogi » Zapisane

I umarli milczą do czasu - który za nich przemówi.
konzpkt
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #14 : Marzec 10, 2010, 20:29:27 »

Yogi dyc widac ze to zdiecie z katalogu .Fotel ofszem ladny ale reszta straszne badziewie wiorowe.Miasto stac na cos lepszego
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.318 sekund z 18 zapytaniami.